Praktik i udlandet

Få muligheden for at tage et spændende praktikophold i udlandet og styrk derved din internationale profil gennem værdifuld erfaring.

International erfaring

En lang række handelsgymnasier deltager i et Praktik I Udlandet-projekt for at hjælpe egne elever til et praktikophold i Tyskland og England.

Det betyder, at skolens PIU-koordinator Merete Østergaard i fællesskab med PIU-Sekretariatet i Silkeborg vil hjælpe dig til en praktikplads af normalt et års varighed. Praktikpladsen godkendes i Danmark og godskrives din elevtid. Du vil få dansk uddannelsesbevis, når hele læretiden inkl. skoleophold er gennemført.

Der er flere gode grunde til at vælge et praktikophold i udlandet efter handelsskoleeksamen:

Sproglig kompetence:
Du får mulighed for at lære et vigtigt fremmedsprog på et meget højt niveau.

International kompetence:
Gennem dit praktikophold af mindst et helt års varighed vil du få stor indsigt i din udenlandske virksomhed og den måde din virksomhed driver forretning.

Personlig kompetence:
Et ophold i udlandet kræver naturligvis også en del personlige ressourcer, men du vil samtidig udvikle dig meget personligt.
Disse tre kompetencer er alle meget nyttige i dit videre karriereforløb. Danske virksomheder lægger stor vægt på ansøgere, der kan præsentere et CV med ovennævnte kompetencer. Herudover får du en stor personlig oplevelse, nye bekendtskaber og indsigt i en anden kultur.