EUD+EUX på Det Blå Gymnasium

Tag en uddannelse med fokus på stærke kompetencer, der gør dig klar til din fremtidige karriere.

Generelt om EUD og EUX

EUD og EUX på Det Blå Gymnasium giver dig mulighed for at tage en businessorienteret erhvervsuddannelse eller kombinere en erhvervsuddannelse med en gymnasial uddannelse, der kan være adgangsgivende for videregående uddannelser senerehen.

EUD Business er vejen til job i spændende virksomheder med gode muligheder for udvikling og karriere. Du starter på grundforløbet på handelsskolen og fortsætter uddannelsen i en virksomhed. EUD Business er en praktisk uddannelse, som giver mange jobmuligheder inden for detail, handel og event.

Uddannelsens varighed (grundforløb del 1 og 2) er ½ eller 1 år, afhængig af dine forudsætninger. Efter grundforløbet er der 2 års elevtid i en virksomhed, hvor du i elevtiden skal på nogle korte skoleophold. Med EUD Business bliver du klædt på til at klare udfordringerne i en virksomhed, f. eks detail, handel eller event.

Vælger du EUX, får du en erhvervsuddannelse, hvor du afslutter nogle fag på gymnasialt niveau. EUX er for dig, der ønsker en erhvervsuddannelse og samtidig vil have muligheden for at læse videre. Uddannelsen tager fire år, og du kan komme ind på EUX allerede efter 9. klasse. Med EUX opnår du efter to år på skolen dit EUX 1. dels bevis, som giver dig generel studiekompetence til videregående uddannelser. Efter to års efterfølgende elevtid i en virksomhed, slutter du både med et erhvervsuddannelsesbevis og et EUX bevis.

Læs mere om EUD og EUX uddannelser der tilbydes på Det Blå Gymnasium