Praktik i udlandet

Få muligheden for at tage et spændende praktikophold i udlandet og styrk derved din internationale profil gennem værdifuld erfaring.

International erfaring

En lang række handelsgymnasier deltager i et Praktik I Udlandet-projekt for at hjælpe egne elever til et praktikophold i Tyskland og England.

Det betyder, at skolens PIU-koordinator Merete Østergaard i fællesskab med PIU-Sekretariatet i Silkeborg vil hjælpe dig til en praktikplads af normalt et års varighed. Praktikpladsen godkendes i Danmark og godskrives din elevtid. Du vil få dansk uddannelsesbevis, når hele læretiden inkl. skoleophold er gennemført.

Der er flere gode grunde til at vælge et praktikophold i udlandet efter handelsskoleeksamen:

Sproglig kompetence:
Du får mulighed for at lære et vigtigt fremmedsprog på et meget højt niveau.

International kompetence:
Gennem dit praktikophold af mindst et helt års varighed vil du få stor indsigt i din udenlandske virksomhed og den måde din virksomhed driver forretning.

Personlig kompetence:
Et ophold i udlandet kræver naturligvis også en del personlige ressourcer, men du vil samtidig udvikle dig meget personligt.
Disse tre kompetencer er alle meget nyttige i dit videre karriereforløb. Danske virksomheder lægger stor vægt på ansøgere, der kan præsentere et CV med ovennævnte kompetencer. Herudover får du en stor personlig oplevelse, nye bekendtskaber og indsigt i en anden kultur.

Skjul dette vindue

Virtuelt åbent hus

Vil du vide mere om hvordan det er, at gå på HHX og EUD?
Læs mere og se videoer, hvor nogle af vores elever fortæller om uddannelserne.

Læs om virtuelt åbent hus