Finans[-]uddannelsen

På Det Blå Gymnasium kan du tage detailuddannelsen som EUX forløb. Her på siden får du overblik over, hvordan forløbene er bygget op.

OPSTART

Januar + August

VARIGHED

Op til 4 år inklusiv 2 års læretid

ØKONOMI

Lærlingeløn eller SU

ADGANGSKRAV

9/10. klasse

Uddannelsesgaranti

Nej

Fremtidsmuligheder

Vælger du en EUX-finansuddannelse kombinerer du en erhvervsuddannelse med gymnasiale fag. Det betyder, at du både får en studenterhue og bliver faglært, når du er færdig.

Som finansuddannet får du mulighed for at arbejde inden for den finansielle sektor med fx økonomi, bankforretning, kommunikation, sagsbehandling, salg og service, informationssøgning, vejledning, statistik og økonomi, planlægning m.v.

Der er mulighed for at få kundekontakt, herunder mundtlig og skriftlig kommunikation. Du vil kunne anvende it-værktøjer i løsning af arbejdsopgaverne.

 

Undervisningen

På grundforløb 1 starter du med 14 dage, hvor du får en erhvervsintroduktion til uddannelsen og de uddannelsesretninger, som du kan vælge. Du prøver nogle typiske arbejdsopgaver inden for fagene og arbejder med virkelighedsnære cases fra erhvervslivet.

Sidst på grundforløb 1 vælger du endelig uddannelses[-]retning.

Herefter starter grundforløb 2.

I løbet af grundforløb 1 og 2 får du undervisning i nye fag som økonomi, afsætning og it, men også i mere kendte fag som dansk og engelsk.

Efter grundforløb 2 starter du på dit EUX studieår, hvor du har grundfag og valgfag på gymnasialt niveau.

Efter studieåret ønsker du sandsynligvis at færdiggøre din erhvervsuddannelse og komme 2 år i lære i en virksomhed for at få den altafgørende erhvervserfaring.

Derefter vælger du, om det er tid til videreuddannelse.

Har du spørgsmål til uddannelsen?

-så tøv ikke med at kontakte Dorthe

Dorthe Salling Kromann

Studievejleder

dk@vardehs.dk